fredag den 8. april 2011

8/4 2011 - pestenvindshelvedet!

Altså, der er dæleme ikke meget at bemærke! Seneste skud på matrikel- og kommunelisten er natugle (K80, M74), som d. 3/4 galpede op nede fra skoven. Ellers er der kommet lidt sortænder, når jeg lyttede efter dem, og den første fiskeørn viste sig naturligvis 1. april kl. 1200. Der er intet lavet om siden sidste år - ud over, at jeg har set færre fugle!

En tur rundt om Hampen Sø d. 3/4 gav også fiskeørn og en tidlig digesvale. Mest bemærkelsesværdigt var nok den varme lørdag d. 2/4, hvor der virkelig var potentiale for noget stort. Der kom 10 spurvehøge og en dværgfalk forbi, men det rigtigt overraskende var, at jeg hen på den lumre aften så et stort ringduetræk samt en mængde solsorter, der bare steg til vejrs og røg nordover. Det er ikke noget, man er vant til, men skyldes formentlig det ekstraordinært gode vejr.

Endelig var vi i Skagen for at optage Bidt af Naturen, men hvad hjælper det, når guden for vejrudsigter og togulykker, n'Skabbam, er os ilde stemt. Vi formåede dog at se lidt småfugletræk, sorthalset lappedykker, suler, førn, dværgfalk, blå kærhøg, rørhøge og som rosinen i pølseenden naturligvis den fede kongeørn. Nu har jeg til gengæld sand overalt.


Styrtdykkende sule, Grenen, 5/4 2011


Retur-musvåge, Flagbakken, 6/4 2011


Retur-kongeørn, Flagbakken, 6/4 2011

Ingen kommentarer:

Send en kommentar