mandag den 12. september 2011

12/9 2011 - ude af sync

Sikke et lorteår. Hver eneste gang der kommer en sjælden fugl forbi ude i haven, ligger kameraet enten inde i stuen, eller også gør SD-kortet... Så nu er en 1k steppehøg passeret forbi ganske udokumenteret, og i den mere beskedne ende fik en flok spidsænder i dag lov til at slippe uden andet end et teleskopkig.

Dog var der lidt mere held i sprøjten, da en dværgfalk forleden blev opdaget i en trætop ovre ved børnehaven. Hvad den lavede dér, står hen i den uvisse, men den huggede da også lynhurtigt videre, da den blev opdaget.

Dagens store satsning var hvidvinget korsnæb nede i plantagen, men naturligvis kunne jeg ikke finde noget som helst ud over 80 små korsnæb, som havde okkuperet de hvidvingedes lærketræer. Hvordan skal der nogensinde komme hvidvingede korsnæb til Nedergård Skov, hvis de små æder alle koglerne?!?! Rørbæk Sø bød på en lille lappedykker og en håndfuld vesttrækkende fjordterner, hvilket strengt taget er fint nok - for når der kommer terner, skal der nok også komme dværgmåger og kjover en dag. Nogen har vist engang set en søkonge i søen, så potentialet er enormt! Cirka.

 Trækkende fjordterne, Rørbæk Sø

 Lille lappedykker og troldænder, Rørbæk Sø

Dværgfalk, Nørre Snede



Ingen kommentarer:

Send en kommentar