søndag den 22. april 2012

22/4 2012 - desperation på højderyggen

Hvilken dag! Morgenen blev indledt med en cykeltur gennem Nedergård Skov til Rørbæk Sø, og man må sige, at foråret for alvor er ved at indfinde sig. Der var skovpibere og løvsangere overalt, mens en rørhøg trak over, og der var oceaner af drosler, som var dumpet ned i nattens løb. Det blev til 35 sangdrosler, det sædvanlige slæng af misteldrosler samt en fin ringdrossel på Groest Hede. Men ikke nok med det - pludselig lød det umiskendelig kald af hvidvinget korsnæb oppe fra et lærketræ. Jeg smed cyklen, og søreme så: Selv om jeg vinteren igennem ikke har haft skyggen af hvide næb i skoven, var der endelig bonus. En hun, ganske vist, og ikke specielt prangende, men alligevel en nydelig obs.

Hjemme i Snede gik formiddagen med klargøring til en konfirmations-ekskursion til nabokommunen, men da der kl. 1030 blev meldt lille skrigeørn fra Dollerup Sø en 60-70 km. syd for matriklen, blev den sidste halve time op til afgang tilbragt i en tilstand af indebrændt desperation. Der var jo masser af træk!?!?! Først kom der et par kærhøge, hvoraf den ene så ualmindelig spidshåndet ud, så var der musvåger og tårnfalk højt til vejrs, og da vi kom ind i bilen, væltede en rød glente lige hen over vejen. På vej gennem byen opdagede jeg en fiskeørn, som i god højde drønede nordover, og her var det så, at jeg åbnede vinduet i bilen, lænede mig laaaangt ud med den store linse og knipsede løs, mens Lene kørte af sted.... Vi spilder ikke tiden her i byen.

Men skrigeørnen udeblev. Vi ligger helt sikkert på ruten for kræet, men er den allerede passeret? Det er den jo nok, men håbet lever.

Ringdrossel, Groest Hede, 22/4 2012

 Ringdrossel, Groest Hede, 22/4 2012

Rørhøg, Nedergård Skov, 22/4 2012

Hvidvinget korsnæb, Nedergård Skov, 22/4 2012

Fiskeørn fra bil i fart, Nørre Snede, 22/4 2012

Ingen kommentarer:

Send en kommentar