søndag den 15. november 2009

15/11 2009 - endelig sol!

Solen har vi ellers intet set til i november, så det var helt mærkeligt, at den nu kiggede frem som på en lun marts-dag. Ude i haven virkede himlen dog stendød, kun et par vindrossel-flokke, lidt sjaggere, en røvfuld kernebidere og de sædvanlige små næb turnerede rundt. Til gengæld var alt levende af insekter, lige fra store fede spyfluer og dronefluer til bittesmå bladlus og bladlopper. Der var travlt med sugeren og kameraet, men det er jo som altid et helvede at få navn på kræene! Vi må håbe, at fugleognatur-folket kan hjælpe.

En gåtur over på marken og ned i dalen understregede dog forårsstemningen, idet der blev noteret 30 overflyvende viber, en trækkende sanglærke og søreme også en misteldrossel højt på vej mod sydvest. En ren marts-menu....

Det blev ligefrem til et smut til Hampen Sø med familien, hvor hvinænder, troldænder og masser af gråænder dominerede på vandfladen. Der var også masser af småkravl her, bl.a. myriader af mejere og edderkopper, ligesom hele tre eksemplarer af tidlig møgbille blev fanget i luften. Desværre var der ingen hits - de må komme på onsdag, når Molslab står for skud.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar