fredag den 6. maj 2011

6/5 2011 - en artig overraskelse

Det blev en dag, hvor der ikke rigtigt blev obset fra haven, men alligevel trængte både dværgfalk og rørhøg sig på, så der skete da noget oppe i himmelrummet. Dagens store overraskelse oprandt hen på aftenen, da jeg lige ville drøne en tur i skoven på cyklen og for første gang valgte at køre over på den anden side af 13'eren, dvs. over i Østjylland.

Det bliver ikke sidste gang. Leret Krat, som området kaldes, er langt mere heterogent end de homogene granbeplantninger i Nedergård Skov, og først og fremmest er der langt mere gammel eg - faktisk er der adskillige større egekrat med blåbær i bunden. Fedt! Det var ganske vist præcist, hvad jeg havde fået at vide af en lokal, men at se det med egne øjne er altid bedre. Nu skulle jeg bare finde de skovsangere, som her i det midtjyske oftest holder til i de lysåbne egekrat.

Tyyt. Tyyyt. Yes. En mindre forsamling af skovsangere blev hurtigt lokaliseret, og det blev til hele fem af de grøngule banditter, som ellers godt kan være lidt svære som kommunearter hernede. Stor jubel, og Leret Krat blev godkendt fra dag 1. Jeg finder en vendehals derovre en af dagene!


Trækkende dværgfalk, Nørre Snede


Skovsanger, Leret Krat, Nørre Snede

Ingen kommentarer:

Send en kommentar