onsdag den 17. marts 2010

17/3 2010 - en travl dag på kontoret / terrassen!

Du store. Morgenen begyndte heftigt med hele 7 sangdrosler (#55) i flok, som højt kaldende drønede af sted - lige dumpet ned fra himlen i disen. Ud over en enkelt syngende i skoven var det faktisk dagens eneste obs. af kræene, men netop i morgengryet ser man ofte sangdrosler, som lige skal finde ud af, hvad der er op & ned på verden. Også fire hvide vipstjerter blev noteret - heraf to i par, som forfulgte hinanden rundt i kvarteret. Skovturen gav bl.a. en kaldende korttået træløber samt syngende misteldrossel, men først ved 10-tiden begyndte jeg at bruge kikkerten på terrassen.


Hastigt forbitrækkende misteldrossel, Nørre Snede


Den lokale husskade....

Der var ganske fint med grågæs (90) og viber (69), og tre fiskehejrer (#56) var nye på listen, men det blev først sjovt hen på eftermiddagen, da Laura lige skulle have en lur i barnevognen. Musvågerne gik nærmest amok, bl.a. med 8 i skrue, hvilket er vildt herinde - især i vestenvind! - og jeg nåede op på 18, som er ny forårsrekord. Også en enkelt spurvehøg stak mod nord. Pludselig var der falk lige over hovedet - vandrefalk! (#57) - som drønede mod sydvest, og umiddelbart efter ræsede to hjejler (#58) mod nord.


En af dagens trækkende musvåger, Nørre Snede


Overflyvende vandrefalk - Nørre Snede

I de næste dage må tornirisk og rørspurv gerne komme på - ja, og alle de andre arter, som man vil forvente i marts. Men det går da også støt fremad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar