tirsdag den 30. marts 2010

30/3 2010 - der kæmpes seriøst!

I går aftes var det vindstille med måneskin, og det blev til en rar aften på terrassen med tæpper, skop og porsesnaps. Der var godt med sortænder, en grønbenet rørhøne (#68) blev hørt, og i det meget fjernede tudede en natugle et par gange (#69).

Morgenen begyndte tidligt med trækobs. fra haven, men ud over pænt med ringduer, finker og sjaggere var det lidt tyndt. Et par knopsvaner var nye årsarter (#70), og en rørhøg dalrede mod nordøst ude over skoven.

Med eftermiddagens regnvejr kom der pludselig liv i kludene. Først med en trækkende lille præstekrave (#71), efterfulgt af to sildemåger (#72), hvorefter tre svaleklirer (#73) kom lige hen over - desværre mens kameraet lå nede i barnevognen pga. regnen. Men en overtrækkende dværgfalk (#74) nåede at blive knipset op i måsen, hvilket generelt var den vinkel, fuglene i dag blev fanget i. I dårligt vejr opdager man dem nemlig sent, og så skal kameraet først findes frem....

Hvorom alting er, må 7 nye årsmatrikelarter på et døgn være absolut godkendt! Men hvor.... hvor var fiskeørnen?!?!? Den må være trukket over, mens jeg lavede noget andet.


Duetræk, Nørre Snede


Et Op-I-Røven-billede - dværgfalk, Nørre Snede


Trækkende hjejler, Nørre Snede


Trækkende sildemåge, Nørre Snede


Trækkende sjagger og vindrossel, Nørre Snede


Dagens overraskelse: Trækkende lille præstekrave, Nørre Snede


En jernspurv, der bare ville larme, Nørre Snede.


Overflyvende grågæs, Nørre Snede


Dagens to fiskehejrer, Nørre Snede

Ingen kommentarer:

Send en kommentar