søndag den 1. august 2010

1/8 2010 - en hellig måned er begyndt

Hvilken herlig efterårsmorgen! Det føltes sådan rigtigt... trækagtigt, og der gik da heller ikke mange minutter, før jeg kunne høre syngende løvsangere, som er et stensikkert tegn på, at fuglene er på vej sydover. De synger nemlig hyppigt under trækket! Ellers var himlen noget død, når man ser bort fra store flokke af omstrejfende korsnæb.

Vi drog derfor en tur til Vestermølle ved Rørbæk Sø og vadede en tur ud på Kælderbanke, hvor en ordentlig håndfuld af den imponerende art stor gødningsrovflue (Asilus crabroniformis) huserede. Endvidere var den lokale hvepsevåge, som vi også tit ser fra matriklen, i luften over Nedergård Skov.

Vel hjemme igen blev skopet sat op på terrassen, og minsandten om ikke 11 sommerflotte strandhjejler (#111) valgte at drøne mod syd pænt langt ude østpå. Det var en længe ventet årsart, men trækket plejer jo at foregå i begyndelsen af august, så måske var man bare lidt utålmodig herinde. Så blev der ellers spejdet efter mere, men træerne vokser ind i himlen. Men nu er august i gang, og det er fedt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar