lørdag den 10. april 2010

10/4 2010 - flot, men stendød himmel

Morgenen begyndte heftigt, da jeg luftede hunden ovre på marken. I det fjerne ude vestpå hørte jeg en grønspætte og spænede derefter hjemad for at se, om den kunne høres fra matriklen. Det kunne den nu ikke - før der i næste øjeblik lød en høj glykken oppe fra bøgetræerne lige bagved. Hurra, grønspætte (#82) var i bogen, og det blev både til billeder og medlyt fra Lene.

En offentlig rundtur om Rørbæk Sø på hele 13 km tiltrak 42 småbitre deltagere - i hvert fald var de trætte, da turen var ovre! Artslisten var beklageligt lav, det gode vejr til trods! Grønspætte var vel nærmest eneste fugl, og ellers blev det til "chefen" aka stor kæmpejæger (Alopecosa inquilina), klitkæmpejæger, askemariehøne, ræverød urtesvirreflue og enkelte andre småbidder, herunder en håndfuld skovfirben, som virkelig levede op til deres navn. Egentlig ikke noget at skrive hjem om, men vejret var forrygende.

Aftenen bød på årets første landsvale (#83), som kom trækkende lige hen over haven, og den var vi glade for! Nu er det for alvor forår i Snede.


Syngende grønspætte, Nørre Snede - det var altså så langt op i lyset, den ville komme. De er sindssygt sky, på nær når der er unger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar