søndag den 18. april 2010

18/4 2010 - skandale på Dragsmur!

Hermed en uforbeholden undskyldning for at have spildt folks tid med.... gråvejr, hundekoldt, sne på alle tage og noget i den retning. 55 deltagere på en offentlig tur, og så blev det ikke til andet end 210 engpibere, en skovpiber, 9 landsvaler og en forsinket rørhøg, da de fleste var taget hjem. Samt naturligvis en overtrækkende sortstrubet lom i lav højde. En venlig fugl.

Men alligevel.... næste gang må vi vist hellere aflyse turen, hvis de lover vestenvind.

Så er det imidlertid godt, at Nationalpark Mols Bjerge er et sandt overflødighedshorn af smådyrs-lokaliteter, for i den branche keder man sig aldrig. Et besøg på Fuglsø Strand gav kun de banale såsom rødbenet ninja (Trachyzelotes pedestris), men ovre på Kobberhage var der et sandt mylder af dejligheder, heriblandt skovmyre-edderkop (Micaria fulgens) samt Lars Bruuns fantastiske fangst fra i går, nemlig masser af skræntoldenborrer (Maladera holosericea). I øvrigt også overtrækkende bysvale og skovpiber herude på østkysten.

Et check oppe i grusgraven ved Balle gav nu ikke det store insektværk, men til gengæld to røde glenter, som lå og kredsede lige hen over.


Rørhøg, Dragsmur


En ekspert i felten - Lars Bruun på Kobberhage


Skovmyre-edderkop - Kobberhage; arten træffes oftest, når der er Formica rufa-typer til stede!


Skræntoldenborre - et lækkert dyr, som er ganske almindelig på Kobberhage. Første jyske fund af arten blev begået af dr. Bruun i går!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar