søndag den 25. april 2010

25/4 2010 - østenvind og falketræk!

Det er nogen besynderligt noget. I gamle dage ville jeg i østenvind have længtes mod Skagen, Gjerrild eller Dragsmur, men nu vil jeg bare ud i haven i Snede..... Dagens lune vejr med SØ-vind lovede godt for tiltræk af diverse små- og rovfugle, så forhåbningerne var høje. Morgenen blev indledt med gærdesanger (#88), digesvale (#89) og bysvale (#90), og så var takten ligesom slået an.

Men det tog lidt tid at få gang i rovfuglene, og først ved 11-tiden begyndte spurvehøge og musvåger at røre på sig. Resten af dagen gik med spredte obs. og et lige så spredt rovfugletræk. Der kom fint med falke, idet 6 tårnfalke, 1 dværgfalk, 2 gamle vandrefalke og 1 lærkefalk (#91) må betragtes som absolut godkendt. Vandrefalkene gik begge i det sædvanlige vandrefalke-spor ude over 13'eren, mens dværgfalken sædvanen tro valgte at styre direkte mellem bøgetræerne ved hallen og dermed kom lige hen over haven. Lærkefalken fouragerede først nede over skoven, inden den bare skruede sig op og oksede nordover i stor højde. Ud over falkene blev det til en rørhøg, 11 spurvehøge og lidt musvåger - samt i øvrigt pænt med svaler og engpibere.

I bund og grund er det egentlig fantastisk med så mange rovfugle på højderyggen - især når man tager i betragtning, at der kun obses på halvtid, og at hverken Skagen eller Nordsjælland imponerede synderligt.


Trækkende rørhøg, Nørre Snede


Trækkende tårnfalk, Nørre Snede


Trækkende dværgfalk, Nørre Snede

Ingen kommentarer:

Send en kommentar