mandag den 5. april 2010

5/4 2010 - nye banaliteter og et læs vingefang!

De havde jo lovet opklaring, og jeg spejdede ud det meste af dagen, men det var bare vildt koldt og skyet. Alligevel virkede det, som om der var lidt fugle i luften, idet der allerede ved 10-tiden kom en rørhøg trækkende hen over terrassen. Ellers var kun lidt spurvehøge på vingerne, herunder det lokale par, ligesom en gransanger (#79) langt om længe blev hørt. En overflyvende bomlærke (#80) manglede da bare, da den normalt sidder lige ovre på marken!

Eftermiddagen blev lidt småbrutal, idet jeg fra Emmas vindue - og med Laura på armen - opdagede en trane, som i hastig, aktiv flugt dampede nordover. Lidt senere var den gal igen, da jeg fandt en havørn nede over skoven. Da skopet kom på, havde den søreme hvid hale, og efter ca. 10 minutters flaksen omkring gik den sydover. Lidt senere så Peder Nygaard den ved Kollemorten. Endelig var der søreme rørhøge-bonus kl. 1920, da endnu en hun kom trækkende hen over matriklen. Lidt sent, men netop rørhøge er faktisk kendt for at kunne trække om natten. De er ikke så sarte.

Nu går vinden i syd i morgen, og lun luft strømmer op over landet. Så må der huleme snart komme nogle flere fiskeørne forbi. En sølle fiskeørn hidtil er ganske enkelt en skandale!


Trækkende rørhøg, Nørre Snede


Endnu en røvhøg

Ingen kommentarer:

Send en kommentar